Comencen les obres de soterrament de la línia elèctrica del camí del Cementiri Vell

16/02/2018

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha iniciat aquesta setmana els treballs de soterrament de la línia elèctrica aèria de mitja tensió, que discorre en paral·lel al camí del Cementiri Vell.

Aquesta setmana han començat els treballs de soterrament de la línia elèctrica aèria de mitja tensió del camí del Cementiri Vell. L’actuació, en la qual s’aprofitarà per subsituir tot el cablejat nou que ara quedarà soterrat, també preveu la retirada de sis cables que connecten les torres metàl·liques amb la subestació elèctrica ubicada al carrer Castell Alt, just davant del nou mirador.

Els treballs, executats per un constructor local per un import de 34.913,18 euros amb IVA inclòs, es preveu que tinguin una durada màxima de 21 dies i consistiran en realitzar una rasa de 500 metres de llarg, per un i mig de fondària, que permeti soterrar la línia i iniciar les obres de millora del camí previstes a continuació.

Segons ha exposat l’alcalde Enric Mir, “l’actuació permet seguir millorant i fent encara més atractiu i visitables els llocs amb més importància a nivell de la nostra memòria històrica i pes cultural de la capital garriguenca”. Aquests treballs s’afegiran als de dignificació del Cementiri Vell, que es van realitzar fa poc més de tres anys; als de la nova plaça de l’Abadia que connecta el centre històric ambl a part alta, que va ser arranjada fa un any i mig; i als que es van dur a terme per a la instal·lació del nou mirador fa tot just unes setmanes.

Infolleida