Concert del XXV Festival d'Orgues de Ponent a les Borges

04/12/2023

Amb la Capella Polfònica de Girona

El XXV Festival Orgues de Ponent i del Pirineu va citar-se ahir diumenge a l'església parroquial de les Borges Blanques amb la Capella Polfònica de Girona, amb Pau Riuró a l'orgue i Martí Ferrer a la direcció, que van interpretar peces antigues del segle XVII (de Josep Soler i Joan Verdalet) i d'altres més contemporànies, com les de Camil Geis i Josep Ollé.
El festival, d'entrada lliure, va ser un dels certàmens musicals més importants dels que se celebren cada any arreu del país i representa, alhora, la perseverança sostinguda en el temps d’una proposta musical que també ho és de reivindicació patrimonial, que va començar fa justament vint-i-cinc anys. L'organització era a càrrec de l'Associació d'Amics de l'Orgue de les comarques de Lleida, amb el principal patrocini de l'Institut d'Estudis Ilerdencs i la Generalitat.
La Capella Polifònica de Girona fou fundada pel Mestre Josep Viader el curs 1956-57, dins de l’Associació “Música de Girona”, i continua present en la vida musical de la ciutat i de les comarques. Ha actuat a nivell nacional i internacional i el seu repertori extens comprèn des del cant gregorià fins a la música contemporània. L’any 2019 va rebre el Premi “Anselm Clavé” en la categoria de “millor programa de música coral catalana”.
Infolleida