Cristina Mejías, de triomfar a ARCO a la Vinya dels Artistes

14/06/2024

Jornades sobre les construccions de pedra seca a la Pobla de Cérvoles

L’artista de Jerez de la Frontera establerta a Madrid Cristina Mejías (1986) serà aquest mes que ve el nou nom propi de la singular Vinya dels Artistes que el celler Mas Blanch i Jové impulsa des del 2009 en el seu terroir de la Pobla de Cérvoles. “Serà tot un repte perquè mai no havia projectat una instal·lació escultòrica permanent enmig de la naturalesa”, va revelar ahir al diari SEGRE aquesta artista, que des de fa més d’una dècada ha exhibit les seues obres en nombroses exposicions individuals i col·lectives a Espanya i països com Itàlia, els EUA i Mèxic.

Una trajectòria ratificada en l’edició del 2023 de la fira ARCO de Madrid amb el premi a l’artista jove amb més talent. El 2020 va exposar a la Sala Project al Born de Barcelona. Ara, serà la seua segona visita artística a Catalunya. “No coneixia la Vinya dels Artistes, però quan vaig venir per primera vegada per conèixer aquest espai em va entusiasmar. És important que el món de l’art no es quedi concentrat en els grans centres urbans sinó que també arribi a la perifèria”, va reconèixer Mejías, que està ultimant el seu projecte lleidatà.

L’artista va revelar que “serà una instal·lació titulada Otro es el río que persigo, una mica amagada entre vinyes i oliveres perquè vull que el sender que recorri el visitant per descobrir-la formi part del mateix projecte: un viatge entre el paisatge fins a arribar a la meua proposta, amb peces metàl·liques, quatre de les quals imponents per mida i volum, que naixen de la mateixa terra com tiges de plantes”. I amb un element que ha volgut explorar: “El vent que gronxa la instal·lació.”


Jornades sobre les construccions de pedra seca


L’ajuntament de la Pobla de Cérvoles, el consell de les Garrigues, l’Oficina Jove i Els Amics de l’Arquitectura Popular abordaran el proper dia 28 diverses activitats relacionades amb la construcció de pedra seca. El dissabte 29 es farà la reconstrucció d’un marge i durant la jornada també hi haurà una degustació de vins del celler Mas Blanch i Jové i la taula redona El futur de la construcció de la pedra seca, que comptarà amb Manel Martínez (naturalista i divulgador de patrimoni popular), Rosa Canela (Cultura Popular) Antoni Salvador (Pedra Seca i Arquitectura Tradicional) i Mateu Esquerda (Amics Arquitectura Popular).

Foto: Mas Blanch i Jové

SEGRE