Denuncien un veí de les Borges Blanques per vendre fures per internet de forma il·legal

22/12/2021

Els Agents Rurals tramiten 11 denúncies enguany per cria i venda il·lícita d'animals domèstics

Els Agents Rurals han denunciat un veí de les Borges Blanques per vendre fures sense disposar de la inscripció al Registre de Nuclis Zoològics de Catalunya obligatòria. A més, la venda es feia sense dur el microxip obligatori. La denuncia serà tramesa al Departament d'Acció Climàtica i l'actuació dels Agents Rurals es va iniciar la primers setmana de desembre, arran de diverses trucades al 112 que alertaven sobre la cria i venda il·legal d'animals domèstics a través d'un portal d'internet. Membres del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme del cos s'han fet càrrec de la investigació. En el que portem d'any el cos ha tramitat 11 denúncies per cria i venda il·legal d'animals domèstics.

Els Agents Rurals alerten que abans de comparar un animal domèstic (gossos, gats i fures) cal comprovar que el venedors o criador estigui legalitzat i demanar el número de Registre de Nucli Zoològic de la Generalitat. Aquest número ha d'estar visible, també en la venda per internet. La inclusió en el Registre de Nucli Zoològic assegura als compradors que estan comprant un animal sa, tant físicament com psíquicament. El criador o venedor ha de lliurar al comprador totes les dades d'identificació de l'animal, la seva procedència, les característiques de la raça i les necessitats específiques.

Les sancions en aquests casos poden anar des del 400 euros als 2.000 euros, ja que es considera una infracció greu.

En motiu de la proximitat de les festes de Nadal, els Agents Rurals recorden que tenir un animal domèstic comporta una sèrie de responsabilitats i que cal tenir-ho en compte abans d'incorporar un gos, un gat o una fora a la família. També demanen a la ciutadania que no col·labori amb la cria il·legal, i que s'opti per l'adopció d'animals o bé que per un criador legalitzat. Els animals domèstics han de dur microxip i han d'estar censats a l'ajuntament del municipi on viuen.
ACN