Desenes de persones a la Trobada ‘Les Garrigues, en femení’ a Vinaixa

08/07/2024

La diputada Sandra Marco presideix l'acte

Vinaixa va acollir dissabre la 16a Trobada ‘Les Garrigues, en femení’, que es va convocar sota el tema ‘Amb D de Dona’. La trobada està organitzada per la Federació d’associacions de dones de les Garrigues en col·laboració amb l’Associació de dones La Ruella i l’Ajuntament de Vinaixa, i coorganitzades amb el Consell Comarcal de les Garrigues, el Departament d’Igualtat i feminismes i la Diputació de Lleida. La trobada era oberta tant a les dones com als homes i tenia com a objectiu sensibilitzar sobre la igualtat de gènere.
Entre els actes que s’han celebrat, hi ha hagut la representació de l’obra de teatre ‘Anvant amb V de...’ pel grup Rellotge de sorra garriguenc, un recorregut guiat per les cases del poble, un dinar popular a la Sala del Casal Vinaixenc, la projecció del curtmetratge ‘Vueltas’, de Jordina Sarlé Cardiel, una sessió de ball a càrrec del Conrad Llovera i l’exposició ‘Garrigues - esport - dones’ del SIAD del Consell Comarcal de les Garrigues.
Sandra Marco, diputada d’Igualtat de la Diputació de Lleida, va participar en un acte institucional que va tenir lloc al Casal Vinaixenc i, a més de Sandra Marco, hi van intervenir la presidenta de l’Associació de dones La Ruella de Vinaixa, Rosa Moya; la presidenta de la Federació d’Associacions de Dones de les Garrigues, M. Rosa Alemany; la directora executiva de l’ICD a Lleida, Èlia Soriano; el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, i l’alcalde de Vinaixa, Josep M. Tarragó.
Durant la seva intervenció, Sandra Marco ha dit que, des de l’àrea d’Igualtat de la Diputació, es pretén donar resposta i eines als municipis i entitats per tal d’aplicar polítiques feministes que posin en relleu les dones, amb l’objectiu d’aconseguir “una societat més lliure, més igualitària, més solidària, més compromesa”.
Foto: Diputació de Lleida
InfoLleida