Detingut a Granyena pel cultiu de 800 plantes de marihuana

01/05/2024

La Policia Nacional descobreix una finca amb sales de cultiu "indoor"

La Policia Nacional ha detingut un home de 58 anys a Granyena de les Garrigues on presumptament gestionava una finca amb més de 800 plantes de marihuana.
La detenció va tenir lloc el 25 d'abril passat,encara que és fruit d'una investigació que va començar ja fa setmanes.
A finals del mes de març, un grup d'agents va detectar als afores del poble una finca que presentava indicis clars de disposar de sales de cultiu "indoor". A més, els portaveus policials asseguren que la instal·lació emetia "una forta olor de cànnabis i molt de soroll d'aires condicionats i extractors".
Un cop alertats per la companyia elèctrica de l'elevat consum de fluid detectat a la finca, membres de la Unitat de Drogues i Crim Organitzat de la Comissaria de la Policia Nacional de Lleida van iniciar un dispositiu de vigilància a l'entorn.
Finalment, el 25 d'abril passat, els investigadors, juntament amb la Unitat d'Intervenció Policial de Barcelona, van procedir a l'entrada i registre a la finca, localitzant quatre sales de cultiu amb 800 plantes de marihuana de diferents mides, pertanyents als ceps de cànnabis d'alt contingut THC.
Es va localitzar també una sala d'assecatge, on s'estava procedint a la deshidratació de part de la producció de cànnabis.
Un home de 58 anys que suposadament vigilava i gestionava la finca va ser detingut, acusat dels delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric i posat a disposició judicial.
Segons la policia, la defraudació elèctrica comprovada "in situ" per la companyia elèctrica puja a un total de 32.500 euros.
A més, en una de les sales, dins del congelador d'una nevera de la finca, es van trobar diferents pots que contenien part d'una altra remesa seca i congelada, de més de 3,5 quilos de flors de marihuana.
La presència d'aquests pots de cànnabis dins del congelador fan presumir els investigadors que aquesta seria utilitzada per produir una substància coneguda com a Bubble Hash o Water Hash que generés una substància molt més potent i un valor econòmic més gran en el mercat.

Fotos: Policia Nacional
InfoLleida