Dos alumnes de l’escola Manuel Ortiz de Juneda, premiats per la UdL

15/02/2018

La universitat de Lleida segueix detectant sexisme en determinades titulacions de l'àmbit científic. Diuen que carreres com magisteri, treball social i infermeria tenen més presència femenina; mentre que les enginyeries segueixen sent patrimoni dels homes. Amb l'objectiu d'apropar la ciència a les escoles i despertar l'interès dels més joves, s'ha impulsat la quarta edició del concurs de relats curts; enguany amb el turisme sostenible com a eix principal de cada història. En total han rebut més de 170 contes d'alumnes de primària i secundària de tota la província.

En ple segle 21 encara continua la lluita per aconseguir la paritat de gènere en determinades titulacions de l'àmbit científic. La Universitat de Lleida continua detectant que hi ha algunes carreres on falta presència femenina. Les enginyeries serien la principal titulació on predominen els homes; mentre que en la vessant de les lletres amb carreres com magisteri o treball social, les xifres serien més equitatives. Per això, la UdL impulsa per quart any consecutiu el concurs de relats curts "Me'n contes un de ciència"; amb la finalitat de traslladar la ciència a les escoles i despertar l'interès dels més joves.

Més de 170 alumnes de primària i secundària de tota la província de lleida han presentat els seus contes amb el turisme sostenible com a eix vertebrador. En aquest concurs hi ha tres categories: en llengua catalana, castellana i occità i hi participen alumnes de primària i secundària; i per cada categoria s'ofereixen dos premis que consisteixen amb un diploma i una motxilla per cada guanyador. El jurat ha volgut premiar la creativitat i l'originalitat dels participants.

Els professors dels centres participants destaquen la importància d'impulsar iniciatives com a aquestes. Asseguren que serveixen per despertar la curiositat dels més petits i dels adolescents.

En aquesta quarta edició hi han participat centres de Bossòst, Vielha e Mijaran, Juneda, Alguaire, Balaguer i Lleida.

Marc Tàssies (LleidaTV)