Dos detinguts a Cervià pel cultiu de marihuana

23/12/2023

Se'ls va decomissar 575 grams i 363 plantes en estat de floració

Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous a Cervià de les Garrigues un home de 44 anys i una dona de 42 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. Aquestes detencions són resultat d'una investigació oberta el passat mes de juny després de tenir indicis de l'existència d'una plantació de marihuana a l'interior d'una casa de Cervià de les Garrigues.
La primera fase de la investigació va permetre ubicar la casa a la partida Volteta, a Cervià de les Garrigues. Els agents van detectar un elevat consum d'electricitat en el domicili i  la possibilitat que la instal·lació elèctrica estigués connectada fraudulentament a la xarxa.
Dijous al matí, pels volts de les 08.00 hores, es va executar la segona fase de la investigació amb una entrada i perquisició a la casa on es van comissar 575 grams de marihuana, amagats en diferents pots, 363 plantes de marihuana en estat inicial de floració, 1.144 esqueixos i estris pel cultiu intensiu i assecat de la droga com ventiladors, làmpades, aparells d'aire condicionat, material fitosanitari, una bàscula de precisió i una pistola detonadora, entre d’altres objectes.
Durant el registre es va detenir un home i una dona que estaven a l'interior del domicili i que, tot apunta,  s'encarregaven del cultiu de les plantes així com de la seva vigilància.
La detinguda va quedar en llibertat després de declarar davant dels Mossos d'Esquadra, amb la obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerida. L'home detingut passarà properament a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

Infolleida