Dos detinguts per enaltir el terrorisme dirigit a grups d’estrangers

22/09/2020

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de nacionalitat espanyola acusats de crear una comunitat armada pel que anomenaven “guerres racials”. La detenció es va dur a terme el passat 11 de setembre a La Pobla de Cérvoles i Alacant. És la primera investigació policial a l’estat vinculada al supremacisme blanc. El cas continua obert i no es descarta que es puguin fer més detencions.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil van detenir el passat 11 de setembre dos homes de 30 anys i de nacionalitat espanyola com a presumptes autors dels delictes d’incitació a l’odi contra diferents col·lectius d’estrangers i per enaltiment del terrorisme racista.

Els detinguts duien a terme la seva activitat en fòrums i canals de missatgeria a la xarxa i volien crear una comunitat armada i aïllada en entorns rurals per dur a terme els seus objectius. Els dos homes defensaven la superioritat de la raça blanca i difonien missatges de contingut racista contra altres col·lectius per raó del seu origen i creences. Publicaven missatges també on s’enaltien actes terroristes com l’assassinat racista de 51 persones a Christchurch (Nova Zelanda) i incitaven a cometre atacs similars contra persones d’altres races.

La investigació es va engegar el 2019, quan es va localitzar a Internet un document publicat per un dels detinguts on s’explicava el seu ideari. La detenció es va precipitar aquest setembre, ja que un dels investigats volia subministrar substàncies químiques per inhibir la voluntat d’una dona amb l’objectiu de mantenir-hi relacions sexuals. Els joves han quedat amb llibertat amb càrrecs amb l’obligació d’anar al jutjat cada 15 dies i se’ls ha retirat el passaport.

Ariadna Guiu Vila