El CAP Borges Blanques inicia dimarts vinent l'activitat programada de radiologia

27/09/2024

Preveu realitzar unes 5.000 proves cada any, que evitaran desplaçaments d’usuaris fora de la comarca

El CAP Borges Blanques comença el proper dia 1 d’octubre a realitzar activitat de radiologia, després que en les últimes setmanes s’hagin dut a terme els treballs per instal·lar-hi la unitat radiològica, així com per condicionar la sala on s’ubica l’aparell, a la planta baixa del centre. La unitat de raig X monitoritzada amb dos detectors permetrà efectuar, previsiblement, unes 5.000 exploracions l’any als veïns i veïnes de les Garrigues sense que s’hagin de desplaçar a d’altres poblacions.

La implantació d’aquest servei comporta la incorporació d’un tècnic en diagnòstic per la imatge, que farà exploracions programades i urgents de dilluns a divendres en horari de 13 h a 20 h.

La directora del CAP, Meritxell Cunillera, es mostra plenament satisfeta amb la nova prestació i apunta que “tot i que el servei de radiologia per als pacients de la zona ha estat sempre garantit, el fet de posar-lo en funcionament al nostre centre ens ofereix l'oportunitat de millorar l'oferta sanitària i l'atenció que donem a la ciutadania de la comarca, evitant, a més, que s’hagi de traslladar a d’altres centres propers.”

Amb aquesta actuació, Salut dona resposta a una demanda dels veïns i professionals de les Garrigues per apropar el servei als ciutadans i garantir l’equitat territorial. L’Àrea Bàsica de Salut (ABS) les Borges Blanques dona servei a unes 16.200 persones dels municipis de l’Albagés, l’Albi, Arbeca, les Borges Blanques, Castelldans, Cervià de les Garrigues, el Cogul, l'Espluga Calba, la Floresta, Fulleda, Juneda, els Omellons, la Pobla de Cérvoles, Tarrés, el Vilosell i Vinaixa.

InfoLleida