El CAP de les Borges fa una crida perquè la població cedeixi i elabori material sanitari

20/03/2020

Demanen la col·laboració urgent dels veïns i veïnes de la comarca a causa de la manca de material de protecció per als centres sanitaris que ha provocat la crisi del Covid-19.

Des de l’Àrea Bàsica de Salut de les Borges Blanques han demanat la col·laboració urgent de veïns i veïnes de la comarca per proveir de material de protecció el CAP de les Borges i els diferents consultoris locals, degut a la manca de material de protecció de què disposen arran de la crisi del Covid-19.

En primer lloc, demanen que se cedeixi tot el material que es pugui per protegir-se, com ara mascaretes, guants, bates, gorros i ulleres. Ni que pugui semblar que els guants, ulleres o material de què es disposa no és útil per a tasques sanitàries, donada la situació, es recomana que s’entregui igualment. Si es pot aconseguir material d’escorxadors, ferreteries, fusters, pintors que pugui ser útil, o les mascaretes de sulfatar de pagesos i grangers, serà també necessari. També es pot fer entrega de material bàsic per poder fer els equips de protecció, com bosses de brossa i plàstic, entre d’altres.

En segon lloc, es fa una crida a tothom que pugui elaborar material col·labori. Com per exemple elaborar bates amb bosses de brossa, mascaretes amb roba sanitària o proteccions per a la cara amb separadors plàstics de carpetes. Qui sàpiga cosir o fer patrons i pugui, que es posi a disposició per a fer aquestes bates o mascaretes.

Paral·lelament, s’ha demanat als ajuntaments que facin els possibles per recollir material per elaborar les proteccions per evitar haver d’assistir als centres i preservar la seguretat.

A les Borges Blanques, l’Ajuntament ja ha habilitat dos contenidors a l’entrada pel carrer Marquès d’Olivart del consistori perquè es pugui dipositar el material. És important recordar que a l’hora d’anar a deixar el material cal continuar mantenint la distància de seguretat amb les persones. En un s’hi pot dipositar roba d’ús sanitari (el cotó no serveix), bosses i altres materials per elaborar el material de protecció. A l’altre, s’hi han de deixar guants, ulleres, gorres, bates i tot el material que pugui ser ja directament utilitzat en els centres. En el cas d’altres poblacions s’ha de contactar amb el consistori o l’agutzil.

Finalment, des de l’Àrea Bàsica de Salut de la capital de les Garrigues han volgut agrair la col·laboració de tothom i recorden que cal quedar-se a casa. En cas de símptomes, trucar al 061, al CAP de les Borges o als consultoris locals, i no acudir presencialment a cap centre sanitari si no es tracta d’una urgència.

Infolleida