El junedenc Joan Carulla presenta el seu llibre 'a casa'

29/11/2023

"Un segle en verd", un relat autobiogràfic

El Centre de les Arts i la Memòria de Ponent (CAMP) de Juneda organitza diumenge la presentació de "Un Segle en Verd", el llibre autobiogràfic del junedenc Joan Carulla, escrit amb col·laboració del periodista Carlos Fresneda. L'acte serà presentat per Pere Olivart, de l'Associació de Defensa del Parimoni NAtural de La Banqueta.
El llibre és una col·lecció de cent consells i lliçons sobre l’horticultura i la vida que Joan Carulla ha anat aprenent des dels seus avis. Famós pel seu hort de 150 metres quadrats al bell mig del barri del Guinardó (a Barcelona), Carulla relata que la clau de la seva longevitat és estimar.
Joan Carulla néixer a Juneda el maig de 1923 i, amb sols set anys, ja va començar a aprendre l’ofici de pagès. La Guerra Civil espanyola i la misèria no sols el va obligar a deixar el poble per anar a Barcelona, sinó que també el van convertir en vegetarià per obligació. Més tard, per convicció. Des de ben jove llegia llibres naturistes i va aprendre a portar una vida sana. Per guanyar-se la vida va començar a vendre per Barcelona tot el que ell coneixia de Juneda. Bàsicament, productes de la terra i, sobretot, oli de les Garrigues. Finalment, l’any 1953 obre la seva primera tenda que, amb el temps, va desenvolupar-se tant que el va convertir en propietari d’una cadena de supermercats i president del gremi d’Ultramarins.
Infolleida