El Ple de les Borges aprova el compte general 2019 amb una rebaixa de la ràtio de deute viu de fins al 34,83%

24/09/2020

La reducció es deu a la finalització de l'amortització del préstec més important que tenia pendent a l'organisme, que era des de feia més de 15 anys i tenia un import de 4.200.000 euros.

El compte general del 2019, aprovat en el Ple de les Borges Blanques, té una rebaixa de la ràtio de deute viu. Els comptes també s'han tancat amb un període mitjà de 20 dies de pagament a proveïdors i un romanent de tresoreria per a despeses generals de 717.800 euros.

El Ple també ha ratificat la contractació de l'obra "Construcció de l'Arxiu comarca de les Garrigues". S'hi ha hagut d'afegir l'esmena d'errors en el procediment, ja que encara faltava incloure la partida al Pla de Seguretat i Salut, amb un import de 23.000 euros.

En la sessió també s'ha aprovat l'elecció del Jutge de Pau Titular i Substitut. En aquesta qüestió, s'han proposat mantenir en els càrrecs a Joan Falcó i Jaume Joan Viñuales.

Pel que respecta a la moció del Grup Municipal Borges per la República, que proposaven la compra i la museïtzació de l'immoble conegut com a Cal Menso, l'equip de govern hi ha votat en contra. Els serveis jurídics consultats des del consistori han afirmat que l'adquisició per part de l'Ajuntament requereix la tramitació d'un expedient i no es pot acordar directament en una moció.
Infolleida