El projecte de carril bici de les Borges, a punt d’entrar en exposició pública

09/08/2019

Es tracta de la proposta guanyadora dels primers pressupostos participatius en els quals van participar, amb el seu vot final, 508 persones.

El projecte de carril bici per a unir els tres centres educatius de les Borges està a punt d’entrar en exposició pública. Segons ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Maria Fusté, la setmana vinent s’informarà de tots els detalls concrets del projecte, valorat en uns 50.000 euros als regidors de l’oposició i, tot seguit, el dia 19 d’agost, està previst que entre en exposició pública per a poder-hi fer al·legacions i millores durant 30 dies, abans de licitar-lo per a ser executat aquest mateix any.

A l’espera de poder-hi fer les millores i aportacions que calguin, el projecte actual preveu que en una primera fase el carril bici tingui poc més d’un quilòmetre de llargada i que uneixi l’escola Joan XXIII i la Llar d’Infants, el col·legi Montserrat i l’institut Josep Vallverdú. En concret passaria per l’avinguda Jaume I, pel passeig del Terrall, i els carrers Dr. Josep Trueta, Pere Calders, Comerç, Via Aurèlia, Onze de Setembre, Pere Mies, Bellavista i General Güell.

Abans d’iniciar el projecte, que es calcula que tindrà un termini d’execució de 3 mesos des de l’adjudicació de l’obra, s’ha realitzat un estudi de mobilitat per a preveure-hi la inclusió dels criteris i principis de seguretat, linealitat i continuïtat, sostenibilitat i convivència, entre altres.

El carril bici es va imposar a les altres dues opcions més votades que van ser la creació d’un passeig cap al cementiri amb diversos bancs i plantació d’arbrat per fer ombra, i la construcció d’un vàter públic al parc del Terrall, emplaçat al Quiosc o sota les escales d’emergència de la Sala maria Lois.

Infolleida