Els alumnes de l’INS Josep Vallverdú elaboren oli

31/10/2018

Durant els aproximadament dos mesos que dura la campanya de l’oli a les Garrigues, els alumnes del cicle d’olis i vins i vitivinicultura de l’Institut Josep Vallverdú han començat a elaborar el seu propi oli al mateix centre.

Una quinzena d’alumnes dels cicles mitjà i superior d’olis i vins i vitivinicultura de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques han participat en l’elaboració d’oli coincidint amb l’inici de la campanya. Aquesta activitat durarà aproximadament uns dos mesos i té com a objectiu que els joves coneguin el procés que posteriorment realitzaran a les pràctiques i al món laboral.

En aquesta primera sessió s’han obtingut prop de 20 litres d’oli a partir dels 200 kg d’olives procedents de la Cooperativa de Sant Isidre. A banda de les cooperatives, també hi ha pagesos particulars que porten les olives a l’institut. Una vegada s’ha elaborat l’oli, els productors se l’emporten tot i que  l’institut es queda petites mostres per analitzar i fer el tast organolèptic.

 

En els 6 anys que fa que l’institut imparteix el cicle d’olis i vins s’hi han format prop d’un centenar de joves que fins ara han tingut el 100% d’inserció al món laboral, treballant en molins i bodegues.

A. Berga, A. Garcia i M. Rebull