Els Mossos desmantellen una banda que robava coure a Juneda

28/02/2024

Detenen cinc persones a Esparraguera, també acusats de robar al Pla d'Urgell

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 22 de febrer cinc homes, d’edats compreses entre els 20 i els 28 anys, com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força a les Garrigues i el Pla d'Urgell i per pertinença a grup criminal.

El primer fet es remunta al passat 16 de desembre a Bellvís, on es va produir un robatori de cablejat de coure en una empresa, la qual va haver de parar la seva activitat productiva arran de les quantioses destrosses que va patir. Els lladres van tallar el subministrament elèctric i després de rebentar les canalitzacions i arquetes per on passava tot el cablejat, el van arrencar amb l’ajut d’una excavadora que van trobar al mateix recinte. Seguidament van trossejar i pelar el cablejat en un solar proper, per portar-lo a vendre. En aquest cas, l’empresa va valorar que totes les destrosses que van fer per sostreure el cablejat superarien els 400.000 euros.

Arran del fet es va obrir una investigació que va permetre identificar quatre persones, de les quals no es coneixia el parador però hi havia indicis que residien a l’àrea metropolitana de Madrid i es desplaçaven per tot el territori estatal, per cometre robatoris de grans quantitats de coure.

El segon fet investigat es va produir la matinada del 21 de febrer en una empresa de Juneda, on amb un modus operandisimilar van sostreure abundant cablejat de coure que també van trossejar i pelar a la mateixa zona.

Tan aviat com es va conèixer aquest segon cas, i davant la sospita que els lladres intentarien vendre el coure a Catalunya abans de tornar a Madrid, els investigadors de la DIC Ponent van activar una alerta policial amb les dades aconseguides durant la primera valoració del robatori.

Pels volts de les 9 del matí del dia següent una patrulla de la Policia Local d’Esparraguera va avisar que havia detectat en un carrer de la població, un vehicle ocupat per cinc homes que coincidiria amb la descripció dels sospitosos.

Ràpidament efectius dels Mossos es van traslladar a la població i van confirmar que es tractava de les persones que buscaven. Aquestes ja havien venut el cablejat que havien sostret la nit abans i acabaven d’ingressar els diners en una entitat bancària d’Esparraguera. Poc després els investigadors van descobrir que els detinguts havien venut més de 500 kg de cablejat de coure net en una deixalleria d’Esparraguera.

La investigació continua oberta i no es descarta que els detinguts siguin investigats per altres robatoris de coure a Catalunya.

Foto: Mossos d'Esquadra

InfoLleida