Els productors destaquen la qualitat del producte en la 57a Fira de l’Oli

17/01/2020

La 57a edició de la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues serà, de moment, la més solidària de la seva història. I, és que, un dels estands que es troben al recinte firal ofereixen l'oportunitat d'apadrina simbòlicament una olivera a fi de repoblar els camps de la comarca. D'entre els productors i cooperatives que aquests dies es troben presents a la fira, n'hi ha que estan d'enhorabona. És el cas de la COoperativa de la Granadella que enguany commemora un segle de vida.

Aquestes oliveres passaran de trobar-se a la Fira de l'Oli de les Borges Blanques al camp. Els visitants de la fira que així ho vulguin tenen l'ocasió aquests dies d'apadrinar-les, a fi de repoblar el camp garriguenc després dels incendis de l'estiu i els aiguats de l'octubre. Es una de les novetats de la 57a edició. Enguany, els productors es mostren satisfets perquè tot i que no hi ha hagut una gran quantitat d'oliva el producte resultant destaca per la seva qualitat.

Hi ha expositors que ja fa anys que participen a la fira. És el cas de la Cooperativa de la Granadella. Enguany, però, tenen molt a celebrar. Compleixen un segle de vida.

Les veus borgenques de l'Orfeó Terrall han posat banda sonora a aquesta primera jornada firal cantant "l'Oliver de les Garrigues", himne de la comarca.

J. Cama i R. Camí