Endesa i Trenca organitzen una activitar per consicenciar als més petits sobre la conservació de la tortuga mediterrània

03/06/2021

Alumnes de l'Escola la Granadella han après a fer un cens de tortugues en una finca als afores de Bovera

Amb l'objectiu de consienciar als més petits sobre la conservació d'una espècie en perill d'extinció com la tortuga mediterrània, endesa i trenca han organitzat una activitat en una finca de Bovera. Aquesta ha consistit en un cens de tortugues que han fet amb l'ajuda d'una gossa que actua com a detector biològic.
Alumnes de l'Escola la Granadella han après a fer un cens de tortugues en una finca als afores de Bovera, en la que s'està reintroduint aquest animal. L'activitat, organitzada per Endesa i Trenca, té com a finalitat conscienciar sobre la necessitat de conservació de la tortuga mediterrània, una espècie en perill d'extinció de la qual a Catalunya només en queden uns 8.500 exemplars en llibertat, 170 en aquesta finca.
Durant l'activitat s'han explicat les característiques de la tortuga mediterrània i han fet un cens que té en compte el codi, la longitud, el pes, o el sexe amb l'ajuda d'una gossa que actua com a detector biològic.
Aquesta activitat se suma a les més de 350 que s'han plantejat arreu de Catalunya amb motiu de la Setmana de la Natura, que se celebra fins al 5 de juny.
Jaume Martell