Èxit de públic a la Primera Fira Tastavins a Juneda

30/06/2019

Més de 1.500 persones han participat a la I Fira Tastavins Juneda, organitzada per l’Associació Tastavins i que, entre altres, també ha comptat amb jornades tècniques

La I Fira Tastavins Juneda ha comptat amb l’assistència de més  de 1500 persones  i els celleristes han servit gairebé 900 copes. Malgrat la intensa calor viscuda aquest dissabte, la plaça ha gaudit d’un sistema de microclima gràcies a la instal·lació d’uns aspersors de nebulització.

A la Fira hi participaven 21 celleristes, la  majoria de la DO Costers del Segre, un de la DO Conca de Barberà, un de DO Cava i un de la DO Terra Alta. També hi havia parades de tapes de proximitat: Masia Tero de Juneda, Cal Sargaire d’Almacelles, La Cuina de l’Araceli d’Arbeca, Restaurant la Placeta d’Arbeca, Xocolates Aynouse d’Agramunt, Formatges d’Agramunt i el gremi de Forners de Lleida.

Republiq’, ha animat la tarda amb una sessió en vinil de Soul, Funk i disco a 45 RPM, així com els músics ‘Marta i Gregori’, amb el seu repertori de música en català de tots els temps.

La Fira també ha comptat amb un esdeveniment solidari a favor d’Afanoc, amb la col·laboració del pintor de les Borges Blanques, Gregorio Iglesias. Els assistents, amb una aportació de 2 euros podien finalitzar l’obra aportada per l’artista, i que serà subhastada en la segona edició de la Fira.

El grup de diables els Rojos de Juneda han donat per finalitzada aquesta primera edició de la Fira tastavins amb castell de focs.

Tant els celleristes participants com l’Associació Tastavins de Juneda, impulsora de la Fira, han manifestat la seva satisfacció per l’èxit de vendes i de públic i volen repetir el proper any amb una segona edició.

 

Jornades Tècniques a la Primera Tastavins de Juneda 

Dins del marc de la primera Fira Tastavins Juneda ha tingut lloc al Complex Cultural de Juneda dos jornades tècniques amb l’assistència d’una cinquantena de persones

Les jornades han començat a les 10 del matí amb La biodinàmica com a eina de regeneració dels sòls agrícoles, impartides per Pilar Salillas i Miquel Garcia, enòloga i director agrícola del Celler Lagravera, d’Alfarràs, un dels referents dels vins biodinàmics a Lleida i Catalunya i guanyador del distintiu Millor Projecte Ecològic 2018 que atorgaren els premis Vinari aquesta tardor i, també Vi de Patrimoni de la Guia dels Vins de Catalunya i David BaixasLehnberg de Mas Regany i impulsor de la granja biodinàmica BaixasLehnberg, que produeix most ecològic.

Després d’una pausa, l’escriptor i columnista ZoltanNagy, autor de ‘Reinas de Copas’, Gemma Plaza, enòloga a la bodega Cara Nordi responsable de producció del celler Tomàs Cusiné i Sara Pérez, enòloga a Mas Martinet, i a Venus la Universal de Falset, projecte aquest darrer en comú amb la seva parella René Barbier, han impartit la jornada La dona en el món del vi.

Després de les jornades, els assistents han gaudit d’un vermut servit pels organitzadors de la Fira.

Infolleida