Formació per a cuidadors no professionals a Juneda

28/02/2024

Hi participen dinou persones que cuiden familiars

Aquest dilluns va començar a Juneda una formació per a persones cuidadores no professionals que atenen als seus familiars amb dependència, finançada pel Departament de Drets Socials i el Consell Comarcal. Van participar-hi dinou persones.
Segons la Generalitat de Catalunya, són aquelles persones que dediquen una part considerable del seu temps a cuidar d’una persona dependent, que, a més, està sent atesa per cures en l’entorn. La persona cuidadora ha de complir diversos requisits: ser capaç de presentar les cures adequadament, assumir formalment els compromisos necessaris per al suport, realitzar les accions formatives que se li proposen, i facilitar l’accés dels serveis socials de les administracions públiques competents a l’habitatge de la persona dependent per a que valorin la seva situació.
L’oferta formativa en aquest sentit és molt àmplia, i passa per tots els nivells de l’atenció (habilitats instrumentals, noves tecnologies...), depenent del sector on s’imparteixin, sigui en centres de salut, associacions i fundacions, administració o associacions de persones usuàries. També hi ha diferents formats a disposició de les persones afectades (en línia, presencials, híbrids, d’aprenentatge autònom, tallers, càpsules, conferències...).
Foto: Consell Comarcal (Facebook)
InfoLleida