Habitatge, prioritat del procés urbanístic de les Garrigues Altes

09/02/2024

L'ens supramunicipal convoca trobades al Soleràs i la Granadella

L'alt índex de cases buides i les necessitats d'accés a l'habitatge a la comarca són dues de les preocupacions principals que han manifestat els participants del procés participatiu organitzat a diversos municipis de les Garrigues Altes per a l'elaboració d'un Planejament Urbanístic Supramunicial. Així va quedar confirmat la setmana passada a la Granadella durant la presentació dels resultats dels treballs de redacció del projecte davant dels alcaldes dels municipis afectats, de la mà de l'equip d'arquitectes i del departament de Territori de la Generalitat. Fonts properes han indicat que els participants en aquest procés també han inclòs altres problemàtiques com les comunicacions viàries i la regulació d'usos del sòl rústic com dues de les seves principals preocupacions.
"Fem i validem una lectura del territori des d'una visió de teixit en xarxa com a sistema urbà de les Garrigues Altes", han indicat fonts de l'ens supramunicipal, que entre els dies 21 i 22 de febrer organitzarà sessions de retorn i presentació a la ciutadania als municipis del Soleràs i la Ganadella.
Cal recordar que el procés participatiu va recórrer a finals de l'any passat tots els municipis de les Garrigues Altes, com Bellaguarda, Bovera, Granadella, Granyena Garrigues, Juncosa, Soleràs i els Torms, a més del Cogul.
La redacció d'un planejament urbanístic supramunicipal s'emmarca en el projecte Equitat territorial – Les Garrigues Altes, promogut per Territori per fer front a la problemàtica del despoblament a través d'inversions en infraestructures, equipaments i planificació urbanística.
Infolleida