Homenatge a Mas de Melons als agents rurals assassinats

11/03/2017

Multitudinari homenatge aquest dissbate en record als dos agents rurals morts el passat gener pels trets d'un caçador a la localitat d'Aspa. Mig miler de persones entre familiars, amics i autoritats han recordat les víctimes en un acte molt emotiu. Davant del president de la Generalitat Carles Puigdemont, les famílies de David Iglesias i Xavier Ribes han demanat justícia i una millora de les condicions en què treballen els Agents Rurals. L'homenatge s'ha fet a la Reserva Natural del Mas de Melons, al terme de Castelldans, molt a prop del lloc del crim.

Més de mig miler de persones, entre elles el president de la Generalitat Carles Puigdemont han fet costat aquest dissabte als familiars, amics i companys de feina dels dos agents rurals morts pels trets d'un caçador, el passat 21 de gener a Aspa. Durant l'acte companys de Xavier Ribes i David Iglesias han honorat la trajectòria professional de tots dos i la seva estima cap a la naturalesa. Manel Vidal, company de Xavier Ribes, ha recordat la seva incasable lluita per entrar al cos d'agents rurals. Després que se li denegués l'entrada per un petit problema al cor, va recórrer al Tribunal Superior de Justícia amb una segona prova mèdica. Va ser llavors quan va aconseguir entrar. Entre pauses emotives, s'hi ha referit també el seu germà Lluís.

La seguretat dels agents ha estat precisament una de les reivindicacions de les dues famílies. Tant l'entorn de Ribes com el d'Iglesias han recordat que en el moment del doble homicidi anaven desarmats. Dues germanes de David Iglesias acompanyades per la seva dona han demanat justícia i que caigui sobre els culpables tot el pes de la llei.

Durant el multitudinari homenatge el president Puigdemont ha reivindicat la tasca de servei públic i ha demanat tenir sempre presents al Xavier i al David, expressant tot el suport del Govern als agents rurals.

El president ha admès que a les administracions públiques els queda feina per fer, diu, per millorar els mitjans del cos i les condicions en què presten el servei. Ho ha fet davant de desenes de companys de professió dels Agents Rurals vinguts d'arreu de l'estat espanyol i també de França.

Al final de l'acte s'ha descobert una placa commemorativa en una doble escultura dedicada a les víctimes. Els fills de Xavier Ribes i David Iglesias han acabat per alliberar simbòlicament dues aus, que ràpidament s'han difuminat en el cel blau.

Xavier Bosch (Lleida TV)