Instal·len una placa commemorativa a la casa de Pere Mies

30/01/2018

Aquest dilluns, l’alcalde de les Borges Blanques, ha descobert una placa commemorativa als baixos de la casa de Pere Mies, on hi va viure la major part de la seva vida adulta Pere Mies i Codina, que fou, entre d’altres, conseller d’Agricultura i Serveis Forestals de la Mancomunitat de Catalunya, sota la presidència de Puig i Cadafalch, així com conseller d’Agricultura i Economia de la Generalitat, amb el president Francesc Macià.

Nombrosos representants polítics i ciutadans borgencs, han assistit a l’acte d’inauguració de la placa commemorativa als baixos de la casa de Pere Mies. Es tracta d’un edifici noble uqe data almenys, segons el cadastre de 1800, amb algunes reformes el 1925, però que, en qualsevol cas, forma part del conjunt monumental d’èpoques medieval i moderna que és la plaça de la Constitució de la capital garriguenca.

A més a més, segons ha exposat l’historiador Marc Macià, en aquesta casa també hi visqué Lluïsa Mies Cava, filla del conseller, amb la seva mare Josefa Cava, esposa del conseller. La Lluïsa, soltera, era molt coneguda al poble perquè durant anys donà classes de català a la biblioteca que hi havia a l’Ajuntament. De fet, molta gent de les Borges va aprendre català durant el franquisme gràcies a ella.

Infolleida