Ipcena denunciarà l’alcalde de les Borges per amagar un estudi sobre la qualitat de l’aire

24/04/2017

L'entitat ecologista Ipcena denunciarà l'alcalde de les Borges, Enric Mir, davant l'adiministració pública per amagar un estudi fet per la UPC que segons Ipcena, demostra que l'empresa General d'Olis fa emissions de gasos nocius per la població. Ipcena també demanarà que es faci un estudi més exhaustiu i que s'aturi la fàbrica mentre no s'adeqüi a les normatives medi ambientals.

Ipcena acusa l'alcalde de les Borges d'estar conxorxat amb General d'Olis per interesos comuns. I és que, l'entitat ecologista feia temps que demanava l'estudi encarregat pel consistori i aquest li denegava. Finalment l'han aconseguit a través del Departament de Territori, que ha estat qui els ha passat.

L'entitat ecologista també demanarà al departament de Treball que faci una inspecció a General d'Olis perquè, segons l'estudi, els gasos que emet estan per sobre dels mínims establerts per llei. De tota manera, és un estudi parcial perquè les medicions es van fer durant mitja hora, no 24 com està marcat perquè sigui totalment exhaustiu. En aquest sentit, asseguren que l'important és que es demostra que les emissions existeixen i demanen també un estudi complert.

L'estudi, encarregat pel mateix ajuntament, va costar 14.000 euros. Les Borges Blanques, Juneda i Castelldans són els tres municipis afectats per les emissions.

Eva Cortijo (Lleida TV)