Juneda celebra la Nit dels Museus

13/05/2019

El Complex Cultural de Juneda s’avança a la commemoració de la Nit dels Museus, que tindrà lloc el dia 18 de maig, i aquest divendres dia 11 ho ha celebrat amb diverses activitats.

Juneda ha celebrat aquest divendres la Nit dels Museus amb diverses activitats. D’aquesta manera el Complex Cultural de Juneda s’ha avançat a aquesta commemoració, que tindrà lloc el dia 18 de maig.

La nit ha començat amb l’actuació de 6 dels alumnes de l’escola de música de les Garrigues, que han interpretat un total de 7 peces al piano, dos cantades.

A continuació la Dra. Ariadna Nieto Espinet, responsable dels estudis d'arqueofauna del Grup d'investigació Prehistòrica de la UdL, i investigadora del CSIC, ha ofert la conferència Minferri (Juneda, les Garrigues): gossos i guineus en enterraments de l'edat del bronze: companys salvatges o domèstics per al més enllà?

La Dra. Nieto ha presentat en exclusiva per al Museu de Juneda una explicació acurada del procés de recerca efectuada sobre l’alimentació animal en els jaciments catalans de Minferri i Can Roqueta (Sabadell), a partir de l’anàlisi dels isòtops estables, el resultat del qual ha estat publicat recentment en la prestigiosa revista ‘Archeological anb Anthropological Sciences’. S’han afrontat temes tan novedosos com la domesticació de les guineus o l’existència d’una dieta específica pels gossos. Ambdós animals apareixen molt sovint formant part dels enterraments apareguts en aquests jaciments.

Per finalitzar la nit, els assistents han gaudir d’una visita guiada al Museu.

Infolleida