Juneda inaugura avui la nova estació d'autobusos

17/11/2023

El consellera Capella oficialitza l'acte

La consellera de Territori, Ester Capella, visita avui a la tarda la nova parada d'autobusos que el departament ha construït a Juneda. Es tracta d'un projete que ha costat 515.000 euros, amb el finançament dels fons Next Generation. La parada pretén millorar la prestació dels serveis d’autobús i la comoditat de les persones usuàries. 
Aquesta parada substituirà les actuals parades situades al carrer Prat de la riba. La nova estació consta d’una zona per a la circulació i unes andanes amb capacitat per a dos autobusos i d’una marquesina-edicle per al confort dels usuaris. L’edicle compta amb una sala d’espera vidriada per protegir de les inclemències meteorològiques.
Per a la zona d’andanes s'ha fet una marquesina formada per dues lloses a alçades diferents que cobreixen la zona d’espera exterior per un costat i l’accés als autobusos, per l’altre. El projecte inclou també la urbanització superficial del tram d’un nou carrer lateral, necessari per a la maniobrabilitat dels autobusos. Aquesta actuació abasta una superfície de 1.300 m2.
Segons el conveni formalitzat entre la Generalitat i l’Ajuntament, el Departament impulsa, finança i executa les obres i el municipi cedeix els terrenys necessaris i serà l’encarregat de mantenir la instal·lació a partir d'ara.
Infolleida