La Diputació de Lleida cobra per partida doble 1 milió d’euros en taxes municipals

11/04/2018

Els contribuents de 180 municipis Lleidatans han vist com aquest mes d'abril la Diputació de Lleida els ha cobrat dos cops taxes municipals com ara l'impost de circulació. Aquest migdia, el director de l'organisme autònom de gestió i recaptació de tributs locals, Xavier Monné, ha comparegut per explicar que es tracta d'un error. Monné ha epxlicat que s'ha enviat dos cops l'ordre de cobrament a l'entitat bancària i que, un cop gestionada la solució, es retornaran els diners sense cap càrrec en els propers dies.

La Diputació de Lleida ha cobrat per partida doble diversos impostos que gestiona en 194 municipis dels 231 de la demarcació. És el cas, per exemple, de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica. El primer dia d'abril es va fer l'habitual càrrega als comptes dels contribuents, però per un error dies després s'ha ordenat de nou el cobrament.

En total, l'import cobrat en tots aquests municipis podria arribar a superar el milió d'euros. El duplicat del rebut afecta no només a l'impost de circulació sino també a altres taxes que gestiona la diputació com ara clavegueram, aigua o escombraries.

Des de l'ens provincial asseguren que ja s'ha donat l'ordre per retornar el que s'ha cobrat de més i que amb la solució adoptada, els diners es retornaran sense cap càrrec pels contribuents.

El director Monné ha recordat que porten 20 anys fent trameses als bancs i mai abans s'havien trobat en una situació similar.

Xavier Bosch Llufriu (Lleida TV)