La DOP les Garrigues realitza el segon curs de tast d’olis

09/05/2018

La Denominació d'Origen de les Garrigues detecta una major demanda d'oli d'oliva de qualitat verge extra. De fet, en una dècada el consum ha crescut un 20% tot i que el refinat continua sent el més venut. Seria conseqüència d'un paladar cada cop més exigent i la tria per la qualitat. Hi contribueixen tastos com el que aquest dilluns s'ha posat en marxa a les instal.lacions de la DOP.

Oferir un oli de gran qualitat és el que busca la Denominació d'Origen de les Garrigues. En els últims 10 anys, asseguren que el consumidor s'ha tornat més exigent i més selectiu i prefereix l'oli d'oliva verge extra davant el refinat. A simple vista poden semblar dos productes iguals però no ho són gens perque el primer és més saludable i té un gust més natural. Les vendes, però, continuen sent només del 40%.

Perquè un oli sigui verge extra ha de tenir uns atributs concrets: ha de ser afruitat; és a dir, que el gust recordi al sabor d'una fruita; i que no sigui molt amarg ni molt picant. Un altre aspecte importantíssim és que els productors tinguin els coneixements formatius necessaris per produir olis de gran qualitat. Per això, la DOP Garrigues imparteix tallers de valoració sensorial als membres de les seves cooperatives.

La Denominació d’Origen de les Garrigues compta actualment amb una quinzena de molins i una trentena de cooperatives.

Marc Tàsies (LleidaTV)