La Fira del Torró i la Fira de l’Oli s’agermanen

14/10/2018

L’agermanament de la Fira del Torró i la Fira de l’Oli de les Borges Blanques ha estat un dels actes centrals de la 30a edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt. Aquest agermanament neix amb l’objectiu d’impulsar la creació d’un cistell de productes de la plana de Lleida.

La Fira del Torró i la xocolata a la pedra d’Agramunt ha arribat al seu trentè aniversari, sent així un dels certàmens gastronòmics més arrelats i importants de les terres de Lleida. Amb aquesta celebració els productors torronaires inicien la campanya de Nadal i és que, més enllà de promocionar els seus productes més emblemàtics i arrelats, aprofiten també per donar a conèixer les novetats de la temporada i presentar els nous «packagings».

 

Un dels punts centrals del cap de setmana ha estat l’acte d’agermanament entre la Fira del Torró i la Fira de l’Oli de les Borges Blanques, presidit pels alcaldes de totes dues localitats. Una iniciativa que neix amb l’objectiu d’impulsar la creació d’un cistell de productes de la plana de Lleida per tal de revalorar la cuina de proximitat i el sector primari. El xef Albert Marimon ha escenificat aquesta unió amb l’elaboració d’una reconstrucció del pa amb oli i xocolata. 

 

Els trenta anys de la Fira, han compartit aniversari amb l’espai «L’Aula del Gust» que ha arribat a la seva desena edició oferint, com sempre, demostracions culinàries i «show coockings» com aquesta del xef David Gil i moltes altres a càrrec de grans noms de la gastronomia catalana com són Albert Mendiola, Lucia Canero o Lluís Costa. 

Albert Morales