La Taula de Salut Mental de les Garrigues promou espais de trobada entre familiars

07/05/2019

La iniciativa respon a la necessitat de més informació, intercanvi d’experiències i compartir coneixements de les famílies de persones amb trastorn mental.

La Taula de Salut Mental de les Garrigues ha tirat endavant la primera activitat oberta a les famílies de persones amb algun trastorn mental que es basa a promoure sis espais de trobada i d’informació útil i entenedora sobre temes d’interès per aquests familiars. D’aquesta manera es dóna el tret de sortida a una de les línies de treball de la Taula, que pretén sensibilitzar i prevenir a través de programes i accions adreçades a la integració comunitària de les persones amb un trastorn mental i les seves famílies.

La voluntat d’aquesta iniciativa és que, a partir d’aquestes trobades pautades, puguin aflorar necessitats pròpies de les famílies i es normalitzi la situació en la qual es troben. D’altra banda, també pretén promocionar un espai d’acollida i d’escolta en què es pugui donar suport a les famílies.

Les sis sessions previstes es desenvoluparan durant el 2019 i tractaran diverses temàtiques d’interès relacionades amb la salut mental: la modificació de la capacitat de la persona amb trastorn mental, el paper de la família en la prevenció del suïcidi, els recursos del territori, el tractament en la recuperació en salut mental, l’autocura, l’estigma i l’autoestigma i el sentiment de culpa i actuacions davant situacions concretes.

Totes les sessions estan previstes a les 18.00 hores, al Casal Cívic de les Borges Blanques.

Infolleida