L’Ajuntament de les Borges instal·la enllumenat al Camí del Cementiri Vell

25/04/2019

Es tracta de setze punts de llums nous amb tecnologia LED.

Les Borges Blanques compta des d’aquest dijous amb la instal·lació d’enllumenat al camí del cementiri vell de la capital de les Garrigues. En concret, al llarg del camí s’han instal·lat setze punts de llum nous de quatre metres d’alçada amb tecnologia LED d’última generació.  

El projecte, adjudicat el passat desembre a una empresa de Barcelona per un import de 25.047 euros, IVA inclòs, ha tingut un termini d’execució de dos mesos i té per objectiu garantir la seguretat dels vianants i conductors de vehicles i dotar de punts lumínics una via que fins ara no en disposava.

Cal tenir en compte que la nova il·luminació s’ha construït tenint en compte els principis d’eficiència i estalvi energètic així com la disminució de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. A més a més, en la instal·lació s’han ajustat els nivells d’il·luminació dels aparells per limitar la contaminació lumínica i reduir la llum intrusa o molesta.

Aquesta instal·lació complementa els treballs d’ampliació, readaptació i pavimentació al camí del cementiri vell iniciades el maig de l’any passat que, entre altres millores, han permès un pas de vianants en un dels vorals i un augment de la seguretat d’aquesta via borgenca.

Infolleida