Les Borges commemora l’1-O

01/10/2019

El Pavelló de l’Oli, col·legi electoral de les Borges Blanques en el referèndum de fa dos anys, és on s’han concentrat la majoria dels actes de commemoració.

Prop de 200 persones han participat en els actes de commemoració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya.  A les 19.00 hores s’ha penjat una pancarta commemorativa per restituir la que va ser arrancada de matinada fa uns dies. Ja a la plaça Independència, just davant del Pavelló de l’Oli, hi ha hagut una xocolatada i una taula rodona al pavelló on, sota el títol “I ara què?”, s’ha debatut sobre el nou horitzó polític.

Durant els actes s’ha lliurat un detall commemoratiu que es farà arribar a la Txell Bonet i un altre per a la població de les Borges Blanques.

Fa dos anys, en el referèndum d’autodeterminació, a les Garrigues el “sí” es va imposar amb 9.337 vots a favor i només 303 en contra. La jornada però, va estar marcada per la constant amenaça de la Guàrdia Civil o la Policia Nacional, que sí que es van presentar als col·legis electorals de Cervià de les Garrigues i l’Albagés, on van requisar material tot i que després els ciutadans van poder continuar votant.

Mariona Rebull i Martí