Les Borges crea un punt informatiu contra les agressions sexistes en el marc de la Festa Major

15/08/2018

La Comissió de Festes i la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de les Borges Blanques posen en marxa noves accions de visibilització i rebuig als comportaments i les agressions sexistes en el marc de la Festa Major. En concret, s’estableix la creació d’un “punt lila” en la zona d’oci nocturn que servirà com a espai d’informació, de suport i d’acompanyament per a les possibles víctimes d'agressions sexistes.

Aquest punt d’informació se situarà en un lloc visible durant els concerts i estarà senyalitzat de manera que les persones puguin identificar-ho fàcilment. En ell s’hi podrà trobar material informatiu, a més a més de suport i acompanyament en cas de patir o presenciar una agressió.

Aquesta iniciativa s’afegeix a altres accions que, tant la Comissió de Festes com la Regidoria de Joventut, ja havien impulsat fa uns mesos, i que també se seguiran duent a terme.  Es tracta de la campanya “A les Borges, cap agressió sexista”  que va començar la passada festa de Carnestoltes i que consistia en el repartiment de material divulgatiu als assistents (xapes amb l’eslògan de la campanya) i, també, en la reproducció d’un missatge d’àudio durant moments puntuals de la nit en què es recorda als assistents la voluntat de tenir unes festes igualitàries i lliures al municipi. 

 

Grup de treball contra les agressions sexistes

Després de posar en marxa la campanya, i amb la voluntat de seguir treballant en aquesta direcció, s’ha creat un grup de treball amb diferents professionals del territori per tal d’impulsar noves accions de sensibilització i prevenció. Fruit de la primera reunió, van sorgir-ne diferents propostes com l’elaboració d’un protocol d’actuació contra les agressions sexistes i l’oferta d’una formació específica per a treballadors i/o voluntaris de l’oci nocturn.

En aquests moments el grup de treball està format per representants del  Servei d’Informació i Atenció a les Dones, de l’equip d’atenció primària del CAP, dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local de les Borges, així com també de la Comissió de Festes i de la Regidoria de Joventut, i s’espera que, properament, s’hi sumin altres entitats i col·lectius professionals.

 

Infolleida