Les Borges proclamarà fill adoptiu l’escriptor Josep Vallverdú

09/11/2022

En un acte que se celebra aquest 12 de novembre al CEI de la capital garriguenca

L’Ajuntament de les Borges Blanques proclamarà fill adoptiu de la capital garriguenca l’escriptor Josep Vallverdú, en un acte d’homenatge que tindrà lloc aquest dissabte, 12 de novembre, al Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de les Borges. A través d’aquest acte, el consistori borgenc vol reconèixer la tasca docent que Josep Vallverdú va exercir a la capital garriguenca, en què va fer de professor entre els anys 1970 i 1988, a l’institut que actualment duu el seu nom.

En concret, l’homenatge se celebrarà a les 11.30 hores, i comptarà amb la participació de l’escriptor homenatjat, juntament amb l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau; la directora de l’Institut Josep Vallverdú, Núria Sabaté; la directora del Col·legi Mare de Déu de Montserrat, Marta Rius; l’historiador Marc Macià, que donarà a conèixer la biografia de Vallverdú; Carme Vidal, en representació de tots els exalumnes del mestre, així com una representació de la Revista Terrall, una de les moltes publicacions en les quals Vallverdú va col·laborar.

Igualment, l’acte d’homenatge inclourà actuacions a càrrec de l’Orfeó Terrall, que interpretarà el Cant de l’Oliver de les Garrigues i donarà a conèixer l’himne del centenari del Col·legi Mare de Déu de Montserrat, així com del professor de l’Escola Municipal de Música.

Vallverdú va donar classes 8 anys a les Borges
Vallverdú té vincles molt estrets amb la capital garriguenca, en la mesura que, entre els anys 1970 i 1988, es va instal·lar a la comarca per donar classes a l’institut de secundària de les Borges. Fou el darrer centre en què Vallverdú va donar classes i, l’any 1988, quan es va jubilar de la docència, l’Ajuntament de les Borges va posar-li el seu nom a l’institut en homenatge.

Aquest 2023 se celebra en el conjunt del país l’Any Vallverdú, per commemorar el centenari del naixement de l’escriptor, juntament amb el científic Joan Oró i l'anarcosindicalista Salvador Seguí.

Infolleida