Les Garrigues celebra la Diada de Catalunya

11/09/2017

Diversos pobles de les Garrigues celebren la Diada de Catalunya amb diferents actes, des de marxes de torxes, ballades de sardanes o sopars populars.

Amb una marxa de torxes per la independència, la capital de les Garrigues, les Borges Blanques, ha celebrat la Diada de Catalunya. Ja fa sis anys que aquesta iniciativa es du a terme al municipi amb una gran assistència de participants. L’Albi també ha fet una marxa de torxes amb l’actuació de la Colla Grallera de l’Albi i un cop s’ha arribat al castell, hi ha hagut els parlaments i un actuació musical de la Coral de l’Albi.

La plaça Catalunya de Juneda ha acollit un sopar popular organitzat per l’Agrupació Sardanista de Juneda, al que hi han assistit unes 140 persones. Al finalitzar l’àpat, s’ha lleigt el Manifest de l’11 de setembre i s’ha cantat els Segadors. Tot seguit ha tingut lloc una ballada de sardanes amb la Cobla Vents de Riella.

A Arbeca, el mateix 11 de setembre, al parc del Cementiri Vell, hi ha hagut la lectura del manifest, l’actuació dels grallers La Revolta, ballalda de sardanes i ofrena floral, en l’acte institucional.

Al Cogul s’ha organitzat la tradicional pujada al Tossal de les Forques on s’ha fet onejar la senyera estelada.

A Granyena de les Garrigues, el matí de diumenge, hi ha hagut la lectura del manifest, un recital de poesia, una ballada de sardanes i un vermut patriòtic. Igual que a Granyena, la majoria d’actes s’han organitzat en un horari que permetés a tothom poder participar a la manifestació de Barcelona. De la majoria de pobles han sortit autocars per dur els garriguencs a la capital catalana.

Infolleida