L'estació de busos de Juneda entrarà en servei dilluns

18/11/2023

La consellera de Territori, Ester Capella, inaugura l'equipament

El Departament de Territori posarà en servei dilluns que ve la nova estació d’autobusos de Juneda, que millora la prestació dels serveis d’autobús i la comoditat de les persones usuàries en aquest municipi. La consellera Ester Capella va inaugurar ahir la nova instal·lació, que ha comptat amb un pressupost de 515.000 euros. Es preveu que la nova estació rebi anualment més de 50.000 persones usuàries.

Capella va destacar l’aposta del Govern “per fer possible que el transport públic de qualitat arribi a tot arreu i que qualsevol persona, visqui on visqui, accedeixi en igualtat de condicions a tots els drets”. “La nova estació de Juneda suposa una millora notable en la prestació del servei d’autobús a la ciutat, en la informació i en la comoditat i el confort de les persones usuàries”, va afegir.

La nova parada, única a Juneda, està situada al carrer d’Anselm Clavé i substitueix les parades que s’ubicaven al carrer de Prat de la Riba. L’estació consta d’una zona per a la circulació dels busos, andanes amb capacitat per a 3 autobusos i una marquesina-edicle per al confort dels usuaris. L’edicle compta amb una sala d’espera vidriada que protegeix de les inclemències meteorològiques. La parada està equipada amb una pantalla informativa i un sistema de videovigilància.

Per a la zona d’andanes, s’ha implantat una marquesina formada per dues lloses a alçades diferents que cobreixen la zona d’espera exterior per un costat i l’accés als autobusos, per l’altre. També s’ha urbanitzat el tram d’un nou carrer lateral, necessari per a la maniobrabilitat dels autobusos. Aquesta actuació ha abastat una superfície de 1.300 m2.

InfoLleida