Naix a la Floresta una plataforma mediambiental per frenar una planta de compostatge

27/12/2019

La plataforma també té per objectius treballar pel medi ambient en general tant de la població com del seu entorn i fer tasques de divulgació.

Arran del projecte de construcció d’una planta de compostatge de gallinassa  de guatlla al terme municipal de la Floresta, concretament al polígon 5 dels terrenys de les Teixeres, un grup de persones de la població ha decidit constituir la Plataforma Mediambiental de la Floresta, amb l’objectiu principal de frenar la construcció d’aquesta planta que preveu tractar 12.000 tones de residus a l’any.

De moment, la plataforma ha presentat 160 al·legacions al projecte que es troba en fase d’exposició pública i 65 firmes de persones empadronades al municipi, una xifra que supera el 50% del cens.

Des de l’entitat ecologista IPCENA han denunciat irregularitats a l’hora de presentar el projecte i no descarten anar a la justícia ordinària si finalment aconsegueix l’aprovació definitiva.

A l’espera que el consistori respongui totes les al·legacions, la Plataforma ha convocat reunions amb els alcaldes dels termes municipals que limiten amb els terrenys on es vol situar la planta de compostatge com són les Borges Blanques, Arbeca, Vinaixa i els Omellons.

Mariona Rebull i Martí