Olis Bellaguarda celebra la Festa del Centenari el pròxim 30 d’octubre

26/10/2021

Xerrades col·loquis d’experts, un vermut musical i un dinar de germanor entre els actes més destacats

El poble de Bellaguarda, a les Garrigues, acollirà la festa commemorativa dels 100 anys de la fundació de la cooperativa Camp de Bellaguarda, dedicada des del 1921 a produir oli d’oliva verge extra d’arbequina i d’alta qualitat.

La jornada comptarà amb diferents actes d’entrada lliure i gratuïta, entre els que destaquen les xerrades col·loquis que donaran el tret de sortida a les 10 del matí: “Les cooperatives oleícoles a les Garrigues: el cas de Bellaguarda” a càrrec de Quintí Casals, doctor en història contemporània, i “Els beneficis de l’Oli d’Oliva Verge Extra en la nostra dieta” per Isabel Escuer, nutricionista i tècnica agrònoma. Entre les dues xerrades es farà una pausa cafè per a tots els assistents.

A les 11:30h, està prevista la inauguració de la Festa del Centenari i de la placa commemorativa, amb la presència del Sr. Joan Godia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia de la Generalitat de Catalunya. Tot seguit, es donarà pas al vermut musical, amenitzat amb la música en directe del Grup SANLUY i que tindrà lloc a les 12:30h i a la Plaça de Les Escoles del mateix municipi. Després del vermut musical, els socis i sòcies de la cooperativa podran gaudir d’un dinar de germanor, que aplegarà a les diferents famílies del poble que han dedicat les seves vides al camp i a la producció de l’oliva arbequina. La celebració es tancarà amb un partit de futbol amistós, entre el Club Futbol Sala Bellaguarda i el Club Futbol Sala Albi.

La Cooperativa Camp de Bellaguarda, que comercialitza els seus productes baix la marca Olis Bellaguarda, és una societat de 60 productors, hereus de la tradició olivera dels pagesos de Bellaguarda. Des de la seva fundació, s’ha mantingut fidel a la seva filosofia que consisteix en elaborar oli d’oliva verge extra d’arbequina i de màxima qualitat, aprofitant el seu emplaçament privilegiat. La situació geogràfica del municipi, amb les seves terres àrides característiques de certa latitud de les Garrigues, brinda les condicions ideals per al cultiu de l’arbequina, atorgant a l’oli una personalitat pròpia i una intensa aroma fruitada. La petita producció de la cooperativa de 250.000 litres d’oli a l’any, facilita la implantació d’una cura meticulosa en tot el procés i permet posar el focus en la qualitat del producte. Aquesta, ha quedat avalada durant els últims anys gràcies a l’obtenció de múltiples premis nacionals i internacionals, que han reconegut la seva aposta per produir un oli monovarietal i de màxima qualitat. Entre ells, destaquen la medalla de plata en la categoria de qualitat al London International Olive Oil Competition 2020, i la medalla d’or en la categoria de qualitat al Berlin Global Olive Oil Awards 2021, entre altres.
Infolleida