Reconstrueixen l’ofegament mortal d’un nen de 7 anys a les Borges

12/12/2018

A instàncies del jutge d’instrucció número dos de Lleida, aquest dimecres al migdia s’ha fet la reconstrucció de l’ofegament mortal d’un nen de 7 anys, que va succeir el passat 16 d’agost, al Club Tennis Borges. Aquesta mateixa setmana s’ha pogut saber que la Fiscalia de menors de Lleida ha arxivat la causa penal oberta pel monitor menor d’edat, però manté la investigació per homicidi imprudent per a una altra monitora.

Aquest dimecres al migdia s’ha fet a les Borges Blanques una reconstrucció dels fets que van tenir lloc el passat 16 d’agost al club de tennis Borges, quan un nen de set anys va morir ofegat durant unes estades esportives mentre s’estava banyant a la piscina. Segons Xavier Prats, l’advocat de la família del nen, els monitors van actuar amb “deixadesa”.

En canvi, Pau Simarro, advocat de la monitora investigada per un delicte d’homicidi imprudent per omissió de socorrs, creu que els instructors van actuar adequadament.

Per la seva banda, Enric Rubio, advocat d’Esport Actiu, l’empresa responsable de les estades esportives, assegura que no hi va haver cap comportament negligent per part dels responsables d’Esport Actiu.

Tot i que en un primer moment els dos monitors van ser investigats per un delicte d’homicidi imprudent per omissió de socors, aquesta setmana la Fiscalia de menors de lleida ha axivat la causa penal oberta pel monitor menor d’edat.

Mariona Rebull i Martí