Setze ingressats a l'UCI, la meitat que fa set dies.

05/05/2020

Els hospitalitzats pel Covid són menys de cent per primera vegada des de finals de març. Salut comptabilitza 3 defuncions més.

El nombre de persones en estat greu ingressades a l’UCI a Lleida per Covid-19 ha baixat a la meitat en una setmana, de 30 a 16, segons fonts de Salut. En concret, a primera hora del matí d'aquest dilluns n’hi havia 14 a l’hospital Arnau de Vilanova i dos al Santa Maria. Aquesta xifra és la més baixa des del 22 de març, quan eren 12 els pacients greus en cures intensives. De fet, des d’aquesta data la xifra no va fer més que augmentar fins a arribar a un màxim de 52 el 31 de març, en ple pic de la pandèmia, i no va ser fins al 15 d’abril quan van baixar de forma significativa, per sota dels 40.

Els dos hospitals han hagut d’ampliar la capacitat de les UCI per la pandèmia de coronavirus, sobretot l’Arnau. La seua Unitat de Cures Intensives compta amb vint-i-dos boxs que, quan ja estaven plens, va ampliar en vuit utilitzant els de la Unitat Coronària .

Així mateix, va adaptar la zona quirúrgica i de reanimació per habilitar més llits per a crítics, i va destinar una trentena de llits a la sisena planta per als pacients semicrítics que requerissin assistència respiratòria. El Santa Maria compta amb vuit llits d’UCI i en va instal·lar més a la zona de reanimació. Ara ja els ha suprimit després de la disminució de la pressió assistencial.

Per la seua banda, el nombre d’ingressats ja és inferior al centenar, amb un total de 98, per primera vegada també des del dia 22 de març, quan eren 81. La xifra rècord d’hospitalitzats per coronavirus es va assolir l’1 d’abril, amb un total de 281 i no va ser fins al dia 12 que van baixar dels dos-cents. El departament de Salut també ha confirmat aquest dilluns tres víctimes mortals per coronavirus a la regió sanitària de Lleida, dels quals dos han perdut la vida en un hospital i un en una residència. A la zona de l’Alt Pirineu i Aran no se n'ha registrat cap i el total de defuncions ascendeix a 222.

Alhora s'han confirmat 10 casos més de COVID-19 i ja són 2.198 els infectats, mentre que s'han registrat 284 casos sospitosos més, cosa que eleva el total als 6.192. Finalment, tan sols s'han comptabilitzat dos altes hospitalàries al pla i el total és de 900.

Redacció