Signen un protocol per a la cooperació en situacions de risc o maltractaments a la infància a les Garrigues

20/02/2018

Aquest dimarts s’ha signat a la seu del Consell Comarcal de les Garrigues el protocol per a la intervenció en xarxa en situacions de risc i/o maltractaments a la infància i l’adolescència a la comarca de les Garrigues. Amb aquest protocol s’estableixen mesures de coordinació concretes entre els diferents agents que vetllen pel benestar dels menors.

Treballar de manera conjunta, optimitzant els recursos i no duplicar esforços. Aquest és l’objectiu del protocol d’intervenció en xarxa en situacións de risc o maltractaments al a infància i l’adolescència a la comarca de les Garrigues. Amb aquest protocol els diferents agents que treballen pel benestar dels menors podran evaluar els diferents nivells de riscs i treballar de manera coordinada.

Tot i que a les terres de Lleida ja hi ha un protocol d’actuació, amb aquest es busca concretar les necessitats i adequar-lo a la realitat territorial.

Les entitats i departaments que treballaran a partir d’ara amb aquest protocol són els Serveis Socials bàsics del Consell Comarcal, els cossos de seguretat, els departaments de Salut, Justícia i Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Creu Roja i TALMA a través del Centre de Desenvolupament Infantil i d’Atenció Precoç.

 

Mariona Rebull i Martí