Tallen l’AP-2 entre Soses i les Borges Blanques durant més de tres hores

31/01/2018

El Servei Català de Trànsit ha tallat aquest matí la circulació de vehicles per l'autopista AP-2 entre Soses i les Borges Blanques durant més de tres hores en un tram de 36 quilòmetres. Els vehicles s'han desviat cap a l'autovia A-2, i per la carretera N-240, en el cas de les Garrigues. És el primer cop que enguany es posa en marxa aquest protocol quan la visibilitat en dies de boira intensa és de menys de 75 metres. Resignació entre els conductors alguns dels quals han hagut de recular.

El tall ha començat cap a les 7 del matí i fins passat dos quarts d'11. Més de tres hores en el tram entre Soses, al Segrià, i les Borges Blanques, a les Garrigues un total de 36 quilòmetres i en els dos sentits. Per això a l'entrada, personal d'Abertis informava de quina era la situació i prohibia l'entrada als vehicles que tenien la intenció d'anar cap a Barcelona o Tarragona. No es el cas quan es dirigien cap a Saragossa. També el cartell informava a l'entrada. Alguns han girat cua, a altres els han fet sortir just en aquest punt per desviar-los cap a l'autovia.

Una mesura que respon al protocol aprovat fa dos anys entre el Servei Català de Trànsit, la concessionària Abertis i el cos de Mossos d'Esquadra per dies de boira intensa, quan la visibilitat és de menys de 75 metres. Al Segrià els vehicles s'han desviat cap a l'autovia no és el cas de les Garrigues on obligatòriament els conductors eren desviats cap a la N240 una via ja amb una alta sinistralitat. Per als alcaldes és una solució a un problema que requereix altres mesures i critiquen que quan es fa no se'ls informa.

La circulació a l'autopista de peatge AP-2 entre Soses i les Borges Blanques ha quedat oberta cap a dos quarts d'onze del matí quan la concessionària d'autopistes Abertis ha desactivat el Pla d'Autoprotecció en nivell d'emergència. Encara es recomanava precaució ja que la boira, no tan intensa, persistia.

Marta Grau (Lleida TV)