Tret de sortida a una nova edició de la Ruta de la Tapa de les Borges

14/07/2022

S’allargarà fins al pròxim 29 de juliol i compta amb la participació d’una desena de bars i restaurants locals

La capital de les Garrigues ha donat el tret de sortida aquest dijous a la VIII edició de la Ruta de la Tapa, amb la vista posada en recuperar els nivells previs a la pandèmia, coincidint amb la recuperació de la gran festa final, després de dues edicions amb restriccions.

L’edició d’enguany d’aquest certamen gastronòmic es durà a terme els dies 15, 16, 22, 23 i 29 de juliol i compta amb la participació d’una desena d’establiments implicats, que oferiran durant els sis dies que dura la Ruta una vintena de tapes diferents. La Ruta de la Tapa clourà el pròxim 29 de juliol, amb una gran festa als Jardins del Terrall, amb música en directe i la participació dels establiments implicats. Durant l’acte, que està previst a les 20 hores, també se sortejaran tres vals de 100 euros per gastar als bars i restaurants adherits entre totes les persones que degustin sis tapes diferents i que dipositin la seva butlleta a la urna.

Les persones que visitin la restauració de les Borges podran degustar tapes variades, a més a més d’una beguda, per un preu de 3 euros. Així mateix, aquells qui omplin el fulletó de la Ruta amb el segell de sis bars diferents, obtindran de regal una camiseta de la VIII Ruta de la Tapa.

Les tapes d’aquesta edició
En aquesta ocasió, hi participen el Bar Mònico, que oferirà un pastís de patata i fideuada amb calderilla; l’establiment Mil Feliz, que farà rotllets de primavera i pinxos de gamba; el Bar Restaurant La Pruna, que elaborarà cremós de bacallà amb coulis de pebrot i caneló de foie i tòfona; el Bar Bugui, que oferirà escalivada amb formatge de cabra i una mini hamburguesa de pollastre amb formatge; el Bar Sancho, que donarà a conèixer el seu cruixent de bacon i ibèric farcit i el seu pastís de tonyina; l’establiment El Raconet, que elaborarà popets raconet i la tapa ‘la nostra terra’; el bar El Niu, que farà ‘xoripan’ i ‘Munich’; El Racó del Pom, que donarà a conèixer el seu ‘muntadet’ de croqueta casolana de pop i la seva cua de toro amb llit de puré de patata; el Bar Restaurant Lo Kiosk, que oferirà caragols a la gormanda i fideuada, i el Bar Restaurant Slàvia, que elaborarà pites amb pollastre picant i pinxos Donosti.

La VIII Ruta de la Tapa està organitzada per l’Ajuntament de les Borges Blanques amb el patrocini de la marca Estrella Damm.

Infolleida