Tret de sortida de la campanya de joguines solidàries de la Creu Roja

02/12/2017

La campanya arrenca amb la previsió de repartir joguines a més de 2.000 infants en situacio de vulnerabilitat a tota la província de Lleida. La campanya comptarà amb més de 200 voluntaris.

Creu Roja Joventut celebra aquest Nadal els 25 anys de la popular campanya “Cap infant sense joguina”. Sota el lema “Els seus drets en joc”, la campanya arrenca amb la previsió de repartir joguines a més de 2.000 infants en situació de vulnerabilitat de tota la província de Lleida.

En aquests 25 anys, la xifra de nens i nenes que reben joguines ha crescut exponencialment i en els darrers 3 anys ha anat fluctuant. Així el 2014 es van donar joguines a 2.023 infants, el 2015 al doble, arribant a 4.100 nens i nenes, i el 2016 va baixar fins als 3.600 usuaris. Aquest descens respecte el 2015 ésdegut a l’increment d’ajudes com la renda garantida que ha fet que moltes famílies es puguin fer càrrec d’aquestes despeses.

Els objectius principals de la campanya són els de disminuir l’efecte de la marginació infantil que es dóna, sobretot durant les festes de Nadal i actuar com a dinamitzador de la població infantil i adulta.

Per dur a terme la campanya, es comptarà amb la participació de prop de 200 voluntaris i voluntàries de Creu Roja Joventut d’arreu del territori lleidatà i també es duran a terme activitats de sensibilització i recollida a les assemblees locals.

La campanya també pretén sensibilitzar sobre el dret dels infants a jugar i el valor educatiu del joc, ja que s’emmarca en el projecte “Joguina Educativa”, que la Creu Roja Joventut desenvolupa durant tot l’any. Per això es demana que les joguines siguin noves -ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les famílies- no bèl·liques, no sexistes, sostenibes i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu.

La franja d’edat per la qual es necessiten més joguines és la queva de 10 a 12 anys. A més, es precisen llibres per les edats compreses entre els 5 i els 12, els quals han de ser nous.

 

Infolleida