Vint anys d’inscripció a la UNESCO de l’art rupestre del Cogul i l’Albi

29/11/2018

Aquest dijous s’ha celebrat al jaciment de pintures rupestres de la Roca dels Moros del Cogul, els 20 anys de la inscripció de Patrimoni Mundial de la UNESCO de l’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani de la península Ibèrica. Dels 757 jaciments que s’inclouen en l’expedient de la declaració, 62 es troben a Catalunya, quinze dels quals, a les terres de Lleida.

El jaciment de pintures rupestres de la Roca dels Moros del Cogul ha acollit, aquest dijous, la celebració dels 20 anys de la inscripció de patrimoni mundial  de la UNESCO de l’art rupestre de l’arc mediterrani de la península Ibèrica. El director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda, ha assegurat que en poc temps  es començarà a treballar en la segona fase d’adequació dels accessos i del Centre d’Interpretació de la Roca dels Moros del Cogul que preveu l’adequació de la balma al conjunt rupestre, millorar l’entorn i els accessos i dotar al centre d’un sistema de telecomunicacions òptim.

El Departament de Cultura de la Generalitat continua els treballs d’identificació, documentació, protecció, recerca, conservació i difusió del programa Corpus de les Pintures Rupestres de Catalunya que va començar el 1985, impulsat pel Servei d’Arqueologia i Paleontologia de Catalunya.

Durant el cap de setmana, per celebrar aquestes dues dècades, vuit jaciments catalans d’art rupestre organitzen un conjunt d’activitats dirigides a tots els públics, entre d’altres, hi participen la Vall de la Coma de l’Albi, La Roca dels Moros del Cogul i la Cova dels Vilars  d’Os de Balaguer.

Mariona Rebull i Martí