Societat
Vint-i-quatre ponents al primer Fòrum de l'Oli
El 2 d'octubre vinent, per analitzar el sector, amb taules redones sobre producció, cuina, salut i comercialització
Un total de 24 ponents participaran el 2 d’octubre vinent en la primera edició del Fòrum de l’Oli d’Oliva Verge Extra de Catalunyaa les Borges. Entre ells hi haurà enginyers agrònoms com Pau Moragas, Francesc Font, Juan Francisco Hermoso o Agustí Romero; consultors turístics, investigadors, cuiners com Carles Gaig, Pep Nogué, Elisabeth Farrero o Xavi Benet; els nutricionistes Gemma Salvador, Jordi Salas-Salvadó i Ana Polo; economistes, periodistes i el president de la DO Garrigues, Enric Damau, entre d’altres. Es desenvoluparà en quatre taules rodones sobre quatre àmbits diferents: la producció, la gastronomia, la salut i la comercialització.
Segons l’alcalde, Josep Farran, temes com la despoblació, l’emergència climàtica, la gestió de l’aigua, la pèrdua de sòl, el paper del mosaic agroforestal de les oliveres en la construcció del paisatges més resilients als incendis forestals, l’accés a la terra i la distribució de la seua propietat, així com la falta de relleu generacional al camp o la transició energètica són alguns temes que es tocaran en aquest fòrum.