Xerrada sobre consum estratègic, festa jove, excursió a la Serra de Llaberia i VII Mostra de l’Oli Verd, aquest cap de setmana a les Borges

16/11/2019

Les Borges Blanques viurà aquest cap de setmana tres dies d’activitats diverses i adreçades al conjunt de la població. Així, aquest divendres, a les 20 hores, el CDR Borges i l’ANC de les Garrigues han organitzat una xerrada sobre consum estratègic a la Sala Maria Lois; el dissabte, a les 23.55 hores hi haurà la 3a Festa del Jovent de les Borges Blanques al Pavelló de l’Oli, amb l’artista Jose de Rico i Dj’s de la comarca; el diumenge, a les 7.30 hores, des de la Placeta del Terrall, hi haurà la sortida de l’excursió a la Serra de Llaberia, que ha organitzat el Centre Excursionista Borges-Garrigues; i entre les 9 i les 13 hores, aproximadament, hi haurà la VII Mostra de l’Oli Verd, organitzada per la Cooperativa Sant Isidre a les seves instal·lacions de l’Av. Jaume Segarra.

Així, la xerrada del divendres, anirà a càrrec de Lluís Torrent i Maynau, qui és membre del Secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana a la regió 6, tècnic col·laborador d’Unió de Pagesos, empresari cerveser i especialista en cervesa artesana.

Pel que fa a la Festa Jove, organitzada pel Grup de Joves Borges Blanques, a banda del conegut music Jose de Rico, també hi actuaran els Djs Moncho, Davi G, Nar6 Sound, i XXP. Els assistents que no tinguin els 16 anys complerts hauran d’entrar acompanyats i amb l’autorització signada. El preu de les entrades anticipades és de 8 euros, amb consumició inclosa, i a taquilla de 10 euros amb consumició inclosa.

Pel que fa a l’excursió de diumenge, es preveu dur a terme una ruta circular des de Marçà, al Priorat, pel vessant est d’aquest massís, on s’observaran les restes d’una avioneta. La sortida està considerada de nivell mitjà, amb una durada aproximada de 7 hores i un recorregut de 21 Km.

Finalment, pel que fa a la VII Mostra de l’Oli Verd, es preveu que a les 9 hores s’iniciï una caminada popular “entre oliveres”, que sortirà des de les instal·lacions de la Cooperativa de Sant Isidre, amb un recorregut de 6 Km de dificultat fàcil i avituallament inclòs. A partir de les 9.15 hores i durant tot el matí, hi hauran visites guiades al molí per a grups, que finalitzaran amb una degustació. També hi haurà un concurs d’all i oli, activitats infantils, i un esmorzar popular a partir de les 10.30 hores, que acabarà amb un sorteig de lots d’oli entre els assistents. El preu és de 3 euros i inclou un descompte del mateix import per a la compra d’una garrafa d’oli de 5 litres, i s’admeten inscripcions el mateix dia fins les 9.30 hores.

Infolleida