Zumba per a supervivents de càncer a les Borges

04/02/2019

La recaptació contra el càncer infantil del novembre permet obrir una nova línia d’investigació per a l’osteosarcoma

Aquest dilluns 4 de febrer, coincidint amb el Dia Mundial Contra el Càncer, l’AEECC-Lleida ha organitzat a les Borges un taller de zumba dirigit a persones que han passat o estan passant per un procés oncològic. Les sessions, que són gratuïtes, tindran lloc tots els dilluns al Centre Cívic de la capital garriguenca de 10 a 11 hores i s’allargaran fins al pròxim 17 de juny. D’altra banda, aquest dilluns també s’ha conegut els fons recaptats contra el càncer infantil el passat novembre han contribuït a obrir una nova línia d’investigació per a l’osteosarcoma.

L’Imma, la Montse i la Joana són tres participants al taller que han estat operades de càncer de mama; totes han coincidit en què el moviment de les classes contribueix a millorar la circulació i han destacat la teràpia col·lectiva que suposa trobar-te amb persones que han passat o estan passant per processos similars”. 

La sessió de ball ha estat impartida per la professora Irene Cobo, qui ha remarcat els beneficis que la pràctica esportiva aporta als pacients oncològics. Cobo ha explicat que anteriorment realitzava marxes nòrdiques pel territori amb pacients malalts de càncer però que el fred i les inclemències meteorològiques van portar-la a buscar alternatives com el zumba. En concret, aquest ball està adaptat per la  la prevenció de linfedemes (acumulació de líquid) i té molts efectes positius  per les dones que han estat operades de càncer de mama.

 

Nova línia d’investigació contra el càncer infantil

La festa contra el càncer infantil del passat novembre en què es van recaptar més de 7.300 euros, arran de la iniciativa particular de la borgenca Elena Miertoiu (una mare lluitadora que acompanya el seu fill, Cosmin, malalt de càncer des de fa vuit anys), ha contribuït a obrir una nova línia d’investigació per a l’osteosarcoma. Es tracta d’un tipus poc comú de tumor ossi cancerós que fins ara només s’estudiava a Estats Units i el qual, gràcies a la solidaritat dels borgencs i les borgenques, ara es començarà a investigar a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

 

Infolleida