Arbeca es prepara per a la Fira de Santa Caterina

21/11/2018

Aquest cap de setmana a Arbeca se celebra la Fira de Santa Caterina, un dels certàmens del sector de l’oli més importants de la comarca de les Garrigues. A la cooperativa del municipi ja estan treballant per tenir-ho tot a punt.

El gos caçador és un dels protagonistes de la Fira de Santa Caterina que se celebrarà el pròxim cap de setmana a Arbeca. L’altre, és indubtablement, l’oli. Per això, els productors del municipi treballen malgrat les pluges d’aquests dies per tenir-ho tot a punt. La cooperativa d’Arbeca espera arribar a vendre entre 10.000 i 12.000 litres d’oli durant el cap de setmana.

 

La collita però, enguany, és notablement més minsa i s’ha reduït pràcticament un 50% respecte a la de l’any passat. Tot i això des de la cooperativa s’espera arribar als 1.200.000 kg d’olives. Aquest descens de la producció però, no s’ha fet palès en la qualitat, que es manté.

 

El tradicional mercat firal de diumenge, la desfilada canina i mostra de gossos de caça o l’esmorzar popular són alguns dels actes més concorreguts d’aquesta fira que any rere any aplega a Arbeca milers de persones.

Mariona Rebull i Martí