El Consell Comarcal organitza una ruta per gaudir de la floració de l’ametller

03/03/2018

El Consell Comarcal de les Garrigues ha organitzat una ruta senyalitzada per gaudir de la floració de l’ametller, aquest cap de setmana, i fins que acabi la floració, als termes municipals d’Arbeca i la Floresta.

Coincidint amb la floració de l’ametller, aquest cap de setmana, 3 i 4 de març, el Consell Comarcal de les Garrigues ha organitzat una ruta senyalitzada per visitar dos camps d’ametllers, entre Arbeca i la Floresta, perquè els visitants puguin gaudir de la floració.

La ruta transcorre pel tram de carretera que va des d’Arbeca fins a la Floresta, un recorregut de 4,3km on els visitants podran veure els diferents camps d’ametllers florits.

L’altre camp que proposa el Consell Comarcal és a prop de la Floresta, al costat de la casa de l’artista Edith Schaar, on els visitants podran gaudir d’unes vistes espectaculars.

La caminada es pot completar amb la visita a la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca i també visitant les Coves del Cogul, un dels jaciments més destacats d’art rupestre llevantí.

Paral·lelament, una altra opció per aprofitar aquesta època de l’any és la que ofereix Olea Soul, el proper dissabte, 10 de març, a la Granadella, amb l’activitat “Experiència entre ametllers”. On els visitants podran fer una passejada pels camps d’ametllers guiats per un pagès de la zona, esmorzar al camp amb productes locals, visitar una trencadora d’ametllers, dinar al Centre de la Cultura de l’Oli amb un menú d’homenatge a l’ametlla a càrrec de la xef Montse Freixa i aprendre a fer ametlles garapinyades.

Infolleida